Oral Chelation

Fria radikaler orsakar enorm förstörelse i våra kroppar. De flesta sjukdomar beror på hög aktivitet av fria radikaler som sätter delar av cellens funktioner ur spel.

När cellerna som bygger upp blodkärlens inre vägg blir skadade kan dem inte längre spotta ut alla ämnen som flödar in genom blodet. Resultatet blir att cellerna fylls med olika substanser, bl.a. kalcium, och växer i storlek. Inne i blodkärlen bildas det nu utbuktningar som förhindrar blodet att flöda normalt. Olika fetter kan fastna och plaque bildas. Till slut kan blodkärlen täppas till helt, som i vissa fall leder till hjärtinfarkt (blodkärlen som förser hjärtat med syre täppts till).

Fria radikaler nybildas hela tiden i vår omgivning och i våra kroppar. Antioxidanter stoppar enskilda fria radikaler men blir samtidigt själva "förbrukade". Därför är ett dagligt tillskott av antioxidanter i olika former viktigt.

Tyvärr finns det något som gör att mängden fria radikaler i våra kroppar kan bli miljoner gånger större. Det är toxiska (giftiga) metaller som kan fastna i olika vävnader på mycket lång tid. Stöter en fri radikal in i en metallatom kan det skapas hundratusentals med nya fria radikaler som var och en tär på våra celler. Tänk dig att du kan ha flera miljoner metallatomer i din kropp!

Våra produkter är speciellt konstruerade för att föra ut toxiska metaller ur kroppen och därmed kraftigt minska andelen fria radikaler.

Oral chelation-produkterna fungerar genom flera olika metoder. En av dessa innebär att speciella ämnen binder till sig toxiska (giftiga) metaller i kroppen för att sedan spolas bort. Dessa ämnen är främst EDTA (nytt fönster) och NAC, N Acetyl Cysteine (nytt fönster). Blodkärl och kapillärer utvidgas även så att metaller och annat toxiskt avfall lättare kan transporteras ut ur kroppen. Metoden kallas för Niacin Flush (nytt fönster) som är en speciell B-vitamin som i större mängder utvidgar blodkärl nära hudens yta (Life Glow Basic innehåller inte Niacin). Dessutom förbättrar blodcirkulationen avsevärt. Kalla händer och fötter är tecken på en dålig blodcirkulation som kan leda till olika komplikationer och sjukdomar.

Vi säljer tre olika Oral Chelation produkter. Life Glow Basic(LGB), Life Glow Plus(LGP) och Super Life Glow(SLG).

Life Glow Basic: Konstruerad endast för att rensa kroppen på toxiska metaller. Denna formel är inte balanserad med andra ämnen som vitaminer och mineraler och du måste därför själv tillföra dessa till formeln. Rekommenderas för dig som har en god förståelse för oral chelation eller vill komplettera Life Glow Plus eller Super Life Glow med ytterligare EDTA och NAC. Är dock den billigaste källan till både EDTA och NAC!
Life Glow Plus: En komplett formel som är balanserad med vitaminer, mineraler, aminosyror, EDTA, NAC och andra ämnen. Inga andra vitamintillskott behöver intas.
Super Life Glow: En produkt för dig som vill ha det bästa! Super Life Glow är precis som Life Glow plus, en komplett balanserad formel men med ännu fler och större mängder av olika ämnen.

För mer information om fria radikaler läs artikeln nedan, "Vad är fria radikaler".

OBS!

Varken formeln för Oral Chelation produkterna eller några påståenden har blivit granskade av Läkemedelsverket. Denna produkt har inte som avsikt att diagnostisera, behandla eller förebygga sjukdom. Vi förmedlar endast det som redan finns skrivet om Oral chelation.
Formeln bör inte tas av gravida eller ammande kvinnor!

Relaterade länkar:

"Vad är fria radikaler?" (nytt fönster)