Eftersom MSM är ett kosttillskott och inte ett läkemedel får inga påståenden göras om dess verkningar på kroppen. Vi förmedlar endast det som redan finns skrivet om MSM runt i världen.

Översikt MSM

MSM förser kroppen med livsviktigt organiskt svavel och metylgrupper som håller cellerna i god form. MSM är ett kosttillskott med många olika användningsområden och kan användas både invärtes och utvärtes för bästa resultat.

MSM är en förkortning för MetylSulfonylMetan och är en mineralförening som finns i nästan alla våra celler. När vi åldras blir våra celler mindre elastiska och drar på sig en hel del med giftigt avfall som försämrar cellens funktioner.

MSM tränger djupt in i cellen samtidigt som den gör cellväggen mer genomtränglig vilket underlättar att avfall spolas bort. Att dina celler blir mer genomträngliga har en lång rad med positiva effekter för din hälsa.

  • Näringsämnen kan upptas mer effektivt
  • Svullnader och inflammationer minskar
  • pH-värdet blir mer neutralt
  • Blodtillförseln förbättras
  • Histaminframkallande ämnen som orsakar allergier kan mer effektivt spolas bort.

 

Genom att äta MSM stärker du också hår, hud och naglar på ett naturligt sätt och många känner dessutom att de har mer energi. MSM är också en kraftfull antioxidant som sätter stopp för fria radikaler i din kropp.

MSM kan användas av alla oavsett ålder, kön eller hälsotillstånd. MSM har används mycket världen över för att ge lindring åt personer med kroniska smärtor av olika slag, t.ex. i muskler och leder. Elitidrottare och andra motionärer använder MSM för att minska dagen efter träningsvärk, snabba upp återhämtningstiden och minimera den ”naturliga” nedbrytningen av muskelvävnad vilket bidrar till att styrkan och vigheten behålls längre.